Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja vaihtui 1.1.2022

 

 

 

Toimitusjohtaja Eija Joro toimi nykyisessä tehtävässään vuoden 2021 loppuun saakka. Sen jälkeen toimitusjohtajan tehtävän otti KTM, lennonjohtaja Jukka Himanen.

- Toimitusjohtaja Eija Joro on tehnyt ansiokasta työtä neuvoteltuaan Euroopasta suorat lentoyhteydet Lappeenrantaan, joita Ryanair lentää, kiittää hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen.

- Ennen koronapandemian aiheuttamaa globaalia kriisiä lentoaseman matkustajamäärät olivat ennätysmäisessä kasvussa. Ryanair lentää nyt kaikilta viideltä kentältä – Berliini, Memmingen, Wien, Budapest ja Bergamo – Lappeenrantaan, toteaa Eskelinen.

Toimitusjohtaja Eija Joro kiittää tunnustuksesta.

– On ollut ilo saada luotsata Lappeenrannan Lentoaseman lentoliikenne lähes nollapisteestä kasvun raiteille, hän sanoo.Ryanair.JPG

– Lappeenrannan sijainti Pietarin ja Helsingin puolessa välissä sekä Euroopan neljänneksi suurimman järvialueen rannalla on mahdollistanut nopean liikenteen kasvun. Juuri ennen pandemiaa lanseerasimme myös digitaalisen myyntikanavan ´Lakeland Experiences´, jonka avulla matkailutuotteita on tuotu helposti löydettävään ja ostettavaan muotoon. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman aktiivista markkinointia Suomessa, Pietarissa sekä Keski-Euroopassa. Haluankin kiittää erityisesti Lappeenrannan kaupunkia, Visit Finlandia, Saimaan alueen matkailuorganisaatioita ja lentoaseman yhteistyökumppaneita yhteistyöstä.

KTM, lennonjohtaja Jukka Himanen, 49, aloittaa työnsä Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtajana 1.1.2022 alkaen. Hänellä on kolme vuosikymmentä ilmailuosaamista: hän on toiminut lennonjohtajana useilla lentoasemilla ja 15 vuotta lennonjohdon päällikkönä Lappeenrannassa. Hän on myös työskennellyt lentoliikenteen asiantuntijana Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenteen kehittämishankkeessa. Himanen siirtyy Lappeenrantaan Kuopion Rissalan lentokentältä.

- Näin alan ammattilainen tulee johtamaan Lappeenrannan lentoaseman toimintaa ja sen kehittämistä. Tarvitsemme myös julkisen sektorin (valtio, kunnat) ja yksityisen elinkeinoelämän panoksia, jotta kansainvälisen matkailun edellyttämä lentoliikenne voidaan tarjota tältä alueelta, painottaa Eelis Eskelinen.

Lappeenrannan lentokentän tavoite on tuoda kansainvälisiä matkailijoita Saimaan alueelle nopein yhteyksin ja mahdollistaa näin Itä- ja Kaakkois-Suomen matkailuklusterin ja elinvoiman kasvu. Lentoyhteyksien lisäksi tämä edellyttää laajaa sidosryhmien yhteistyötä Etelä-Karjalan ja lähimaakuntien – Saimaan alueen ja Kymenlaakson – piirissä matkailuklusterin rakentamisessa, verkottumisessa ja palveluiden tuotteistamisessa.  Lentokentät ovat kansainvälisen kokemuksen mukaan moottoreita positiivisille aluetalouden vaikutuksille ja kansainvälisen matkailun kasvun välttämätön edellytys. Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK:n mukaan aluetaloudellinen vaikutus on jo suurempi kuin viime vuosien panostukset Lappeenrannan lentokenttään. Koronan jälkeisessä ajassa Suomi ja Saimaan alue ovat kansainväliselle matkailulle erityisen houkutteleva, turvallinen matkakohde.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen, puh. 0400 372 153

suomi